Belgrade Jazz Festival

Belgrade Jazz Festival

Belgrade Jazz Festival

Beogradski Jazz Festival

Vesti

AVANGARDNA SENZACIJA NA 32. BDŽF: SAO PAULO UNDERGROUND!

Sao Paulo Undergorund, jedan od najznačajnijih savremenih avangardnih džez sastava, nastupiće po prvi put u Srbiji u okviru 32. Beogradskog džez festivala u subotu 29. oktobra (23č) na koncertu u Domu omladine Beograda. Bend predvodi Rob Mazurek, legenda čikaške scene, poznati američki kompozitor, improvizator i vizuelni umetnik.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 800 dinara preko EVENTIM mreže. Ulaznica će važiti i za nastup izvođača koji će naknadno biti objavljen, u terminu od 00:30 č iste večeri.

Read More

TORD GUSTAVSEN KVARTET NA 32. BEOGRADSKOM DŽEZ FESTIVALU!

Dom omladine Beograda sa velikim zadovoljstvom najavljuje prvu zvezdu ponoćnog programa 32. Beogradskog džez festivala: Tord Gustavsen, norveški pijanista i kompozitor, jedan od najvažnijih evropskih džez umetnika, nastupiće u petak, 28. oktobra od 23 časa u sali Amerikana DOB-a.

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 1000 dinara preko EVENTIM mreže. Ulaznica će važiti i za nastup izvođača koji će naknadno biti objavljen, u terminu od 00:30 č iste večeri.

Read More

32. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL: PLANETA DŽEZ

Dom omladine Beograda od 26. do 30. oktobra 2016. predstavlja 32. Beogradski džez festival, pod sloganom „PLANETA DŽEZ“/“PLANET JAZZ„. U dobro poznatom formatu glavnog i ponoćnog programa, koji će se održavati u prostoru Doma omladine Beograda, ove godine čak dva koncerta velikih džez zvezda biće održane u Sava Centru, tradiocionalnom uporištu džez muzike. U programskom smislu dalje trasiramo pravac džez inovacija, postavljen prošle godine: otkrivamo publici nove džez “planete”, ali ne zaboravljamo ni velikane ovog muzičkog pravca, na čijem stvaralaštvu mlade nade nalaze inspiraciju za džez 21. veka.

Read More

SVETSKI DAN DŽEZA: LIA PALE & MIONA DELER BABIĆ

Svetski-dan-Jazza-2016-PosterSubota, 30. april 2016. u 21 čas, Dom omladine Beograda

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 400 dinara, preko EVENTIM prodajne mreže. Za studente i đake u prodaji je ograničen broj ulaznica po ceni od 100 dinara ulaznica, a mogu se nabaviti na Blagajni EVENTIM u Domu omladine Beograda. Prilikom kupovine ulaznice potrebno je pokazati važeći indeks ili đačku knjižicu.

Read More

[INTERVJU] DAMIR PRICA KAFKA – CAPRI, CUL-DE-SAC: „VELIKA NAM JE ČAST ŠTO SMO POZVANI NA BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL“

SetWidth160-Cul-de-Sac-web-1U samoj završnici 31. Beogradskog džez festivala, u nedelju 1. novembra od 23 časa u sali Amerikana Doma omladine Beograda, nastupiće zagrebački ekperimentalni džez sastav Cul-de-Sac // Orkestar za ubrzanu evoluciju. O istorijatu benda, regionalnoj muzičkoj sceni i učešću na BDŽF-u, više nam je rekao Damir Prica Kafka – Capri, saksofonista i klavijaturista, jedan od osnivača grupe.

Read More

[INTERVJU] HELGE STEN, SUPERSILENT: “DŽEZ JE POSTAO MUZEJ PRETHODNIH DOSTIGNUĆA”

SetWidth160-helge-stensupersilent-f-carsten-aniksdalPoslednje večeri 31. Beogradskog džez festivala, 1. novembra od 19 i 30 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda, publici će se predstaviti norveški sastav Supersilent. Bend je nastao 1997. godine, u svom radu kombinuju elektroniku, džez i moderne kompozicije, a do sada su objavili 12 albuma i imali prilike da sarađuju sa značajnim imenima džez scene. Tim povodom smo porazgovarali sa Helgeom Stenom iz sastava Supersilent o istorijatu grupe, daljim planovima i predstojećem koncertu.

Read More

[INTERVJU] KRISTOF LAUER: „DŽEZ MUZIKA TREBA DA BUDE VIZIONARSKA“

SetWidth160-LauerfotoSaschaRhekerProslavljeni nemački džez saksofonista i kompozitor, Kristof Lauer, nastupiće večeras od 19 i 30 časova u Domu sindikata, na programu 31. Beogradskog džez festivala. Zajedno sa dirigentom Rajnerom Tempelom i Big Bendom RTS-a, predstaviće domaćoj publici originalne aranžmane kompozicija legendarnog džezera i klarinetiste Sidnija Bešea.

Prošle godine Lauer je predstavio zanimljiv projekat koji je zasnovan na kompozicijama legendarnog izvođača ranog džeza, klarinetiste Sidnija Bešea.

Read More

SINOĆ SVEČANO OTVOREN 31. BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL

SetWidth160-31.-BJF-otvaranje-webU ime osnivača Grada Beograda, gradski menadžer Goran Vesić otvorio je sinoć u Domu omladine Beograda 31. Beogradski džez festival, koji se do 1. novembra održava u našem glavnom gradu.  „Beograd je ponosan na jednu od najstarijih manifestacija u oblasti kulture, za koju su ove godine rasprodate skoro sve ulaznice“, rekao je Vesić. Na Beogradskom džez festivalu, 31. po redu, nastupa više od 80 muzičara iz čitavog sveta. Festival se održava pod sloganom „Budućnost džeza” u Domu omladine Beograda i Domu sindikata, a na njemu svoje mesto naći će i novi, mladi autori.

Read More